Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев бе доволен след успеха с 1:0 над Саудитска Арабия в контрола, която е игра в португалската столица Лисабон. Той похвали футболисти за сериозното отношение по време на лагера и мача, а в същото време да се забравят квалификациите за Мондиал 2018.

“Полезна проверка за нас и сериозно изиграна от всички. Отношението бе такова през целия лагер и за радост успяхме да го пренесем и на терена този път, защото преди не винаги успявахме. Във футбола бързо губиш и печелиш самочувствие. Много добра проверка, но някои не са в отлична физическа кондиция. Имахме някои пропуски от статични положения, но нямахме толкова добра информация за съперника”, коментира селекционерът след мача.

„Дано става още по-голям кръга за избор на играчи. Всички тренираха страшно мотивирано. Опитваме се да наблюдаваме максимално мачове на момчетата и трябва да сме концентрирани в работата си за бъдещето. Няма смисъл да се сещаме за миналите квалификации, защото това няма да доведе до нищо”, завърши Хубчев.