Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев сподели очакванията си преди контролата със Саудитска Арабия. Проверката е утре от 19:00 часа българско време на стадион "Рестело" в Лисабон. "Няма да го кажа за първи път, но нямам забележка към момчетата относно тренировките. Всичко това с пояснението, че трябва в мачовете да ги показват тези неща. Няма как да не сме доволни от условията в Лисабон. Това ни е втора тренировка в Португалия. Условията в Бояна също са отлични", каза Хубчев.

"Контузените? Това е футболът. Не може да има гаранция, че всички играчи са здрави в даден момент. Нашата работа е да реагираме възможно най-адекватно с момчетата, които сме повикали. Наясно сме със състава. Можем да направим шест смени, но не на всяка цена. Имаме няколко неща, които ни интересуват. Говорихме дълго с момчетата. Има някои неща, които да се подобряват много, а други да се затвърждават. Затова ще решим на мача, всеки един футболист как се чувства, но няма да ползваме всички смени на всяка цена", коментира героят от САЩ`94.

"За пет-шест дни изгледах четири мача на Саудитска Арабия. Срещу Португалия играха нещо съвсем ново. Наскоро са сменили и треньора, а почти всеки мач ползват и различни схеми. Хубаво е да знаем тези неща, но трябва да се концентрираме върху нашите задачи. Имат технични футболисти, практикуват стил "тики-така". Оставиш ли им пространства и не влизаш ли здраво в единоборствата, ще имаш проблеми", анализира Хубчев.

"Интересуват ме най-вече тези няколко неща, върху които работихме последните дни. В една такава контрола резултатът не е най-важен, но няма да бъде лошо да победим за самочувствие. Много трябва да подобрим, за да имаме по-добро бъдеще, но първо ще го споделя на играчите. Най-вече сериозното отношението към националния отбор във всяка една тренировка и във всеки един мач. Не е било по-различно. Тук съм от година, а само веднъж се наложи да прекратим една тренировка. Като цяло винаги са се готвили много добре футболистите, но истината е, че оценката се дава от резултатите", добави националния селекционер.