Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев даде първата от двете си пресконференции преди световната квалификация с Беларус. Мачът е в неделя от 19:00 часа на "Васил Левски". На срещата с медиите Хубчев говори за промените в списъка, обяснявайки защо Валери Божинов не е повикан.

Специалистът изтъкна, макар и да не е напълно сигурен, че футболистите в националния отбор имат "проблем с главите".

"При селекцията на футболистите за квалификацията с Беларус се водихме основно от това какво е здравословното им състояние и колко игрово време са получили. Изгледахме всички мачове, в които са взели участие - много от тях на живо, други на запис, преди да вземем окончателното решение. Преценили сме, че това са момчетата, от които имаме нужда и които могат да ни помогнат в момента. Има обективни причини Живко Миланов и Димитър Рангелов да не са част от състава. Отказ от тяхна страна обаче няма. Колкото до Валери Божинов - да, бележи голове в Сърбия, наблюдяваме го, но в същото време следим и други футболисти на поста. Ако вие сте на мое място, може би ще извикате в момента Валери, но сега аз съм тук", коментира Хубчев.

"Не съм видял обезверен отбор, но определено има нещо в главите на момчетата, но не съм сигурен какво точно. Много от тях, в личен разговор ми споделиха, че се притесняват от критиките на пресата и странични хора. Но трябва да признаем, че голяма част от недоволството е напълно оправдано с оглед резултатите. Сигурен съм, че ако победим два-три мача, веднага ще има добри отзиви по наш адрес. Вариантът да тръгнем да се правим на мъже и да издигаме лозунги, не работи. Трябва с изявите си на терена да накараме хората да се върнат обратно на трибуните", продължи селекционерът на националния отбор.

"За нас водещото в момента да се представим като отбор, е да бъдем по-мотивирани и да действаме с пълно себераздаване, колкото и тривиално да звучи. Към това, разбира се, трябва да добавим и тактически подобрения и да сведем до минимум елементарните грешки, които допускаме. Не се заблуждавам, че за няколко дни ще направим момчетата по-добри футболисти, но поне да ги превърнем в по-добри професионалисти - на терена и извън него", каза Хубчев.

"С право търпим голяма част от критиките по наш адрес. Трябва да ги приемем и да работим здраво най-вече, за да предотвратим елементарните грешки. Не само защитата обаче е важна. Отбраната започва от първия нападател", допълни още бившият защитник.

"Беларус е добър, силов отбор, който притежава няколко много опитни футболисти в състава си начело с Александър Хлеб. Не съм видял от трите им мача до момента да са се затворили чак толкова много. Ще изгледаме и предстоящата им контрола, но най-важното е да се концентрираме върху нашата тактика, да бъдем максимално концентрирани и да се раздадем напълно на терена. Това е молбата ми към футболистите", завърши официалната си пресконференция селекционерът на България.

Избраниците на Петър Хубчев:

Вратари: Владислав Стоянов (Лудогорец), Николай Михайлов (Мерсин, Турция), Георги Китанов (ЦСКА)  

Защитници: Страхил Попов (Касъмпаша, Турция), Васил Божиков (Касъмпаша, Турция), Антон Нeдялков (ЦСКА), Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Александър Др. Александров (Левски), Атанас Зехиров (Берое), Даниел Златков (Ботев Пловдив), Петър Занев (Амкар, Русия)

Полузащитници и нападатели: Георги Миланов (ЦСКА Москва, Русия), Ивайло Чочев (Палермо, Италия), Тодор Нeделев (Ботев Пловдив), Светослав Дяков (Лудогорец), Симеон Славчев (Лехия Гданск, Полша), Александър Тонев (Кротоне, Италия), Божидар Краев (Левски), Радослав Кирилов (Берое), Ивелин Попов (Спартак Москва, Русия), Николай Димитров (Славия),  Преслав Йорданов (ЦСКА),  Спас Дeлев (Погон Шчечин, Полша).

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​