Старши треньорът на Берое Петър Хубчев изказа своето мнение пред официалния сайт на клуба по повод информациите, че двама играчи на "зелените" не са получили картотека от БФС за участие в Лига Европа.

"Да, това е така, но повод за притеснение у нашите привърженици не бива да има. Доколкото разбрах има някакъв технически проблем. Все пак това е първи ден за картотекиране и не е последен. Има възможност за корекции и думите, че тези играчи няма да играят в Лига Европа са спекулации. Едно е важно и аз съм сигурен, че документите на всички наши играчи са изрядни. Те са подготвени от спортни юристи и хора в клуба, които са с дългогодишен опит в работата с тези документи. В случая няма проблем и на дневен ред не стои въпросът дали ще бъдат картотекирани играчите или не, заяви Хубчев

- За да привлечем тези футболисти, значи разчитаме на тях, но аз съм сигурен, че картотеките ще са факт в най-скоро време. Всички наши играчи ще бъдат на разположение, ако говорим документално. Дали всичко това е направено умишлено от служители на БФС и с някаква цел? Не! Не допускам въобще подобно нещо. Дори не съм си и мислил такива неща.

Аз съм доволен от старанието и влагането на момчетата в тренировките. Важно е, че към този момент нямаме контузии и дано това остане така. Та подготовката ни е притеснението, а не картотеките. Надявам се отборът да продължи в същия дух и момчетата дадат своя максимум. Ние събрахме много добри играчи към този момент, но сега предстои и трудната задача да направим от тях отбор, защото селектирането на класни футболисти не е равносилно на добър отбор. Ние искаме да запазим и надградим онзи дух, воля и себераздаване от всички, което бе през изминалия сезон. Да бъдем като юмрук. Искаме да сме още по-сплотени, още по-задружни, да играем с настроение за победа във всеки двубой. Да бъдем Берое."