Треньорът на Берое Петър Хубчев е перфектен пророк. Изводът можем да направим след случилото се в Разград - 1:1 с Лудогорец. Не, героят от САЩ`94 не позна крайния изход на срещата, а нещо повече. Хубчев каза, че Станислав Костов ще отбележи гол. И то прогнозата дойде доста по-рано.

В края на февруари бившият футболист на ЦСКА беше критикуван, че пропуска положения пред противниковата врата. Хубчев обаче на място защити момчето си, така както брани всички свои възпитаници, и отсече: "Искам да кажа нещо за Костов. Чувам някакви неща, че момчето не е могло да вкара една-две ситуации. Ще дойде момент, в който той ще вкара най-важния гол за Берое. Сигурен съм. Ако така продължава да тренира и да се отнася... няма значение, че има две-три изпуснати положения."

Усърдната работа на Костов даде резултат. 23-годишният бивш нападател на Пирин (Благоевград), ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) блесна със силни изяви в края на шампионата, гарнирани с попадението във вратата на шампионите. Треньорският щаб на Берое никога не е обмислял вариант за раздяла с "деветката". Някои побързаха да отпишат Костов, но той вкара в точния момент, за да запуши устите на критиците си. Сега нападателят е амбициран да се раздава докрай за Берое и на европейската сцена. А от Хубчев очакваме някое друго пророкуване...
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ