Берое разгроми Нефтохимик с 3:0 в последен мач от първенството в “А” група. Старши треньорът на победителите  Петър Хубчев направи равносметка за изминалия сезон.

"Много често футболните треньори използват клишета от рода на "двубоя го разделяме на две полувремена". Днес обаче това бе очевадно при нас. Може би от трите гола аванс и от добрата игра, второто полувреме някакси доиграхме мача. Но това е последен мач, от дълго време се знае какъв е залога, каза Хубчев.

- Не ми минава през главата да виня отбора или момчетата. По-важното бе първото полувреме и играта. Това очаквахме и целяхме. Знаехме, че Нефтохимик ще бъде много прибран. Дори при 3:0 не излязоха. Едва ли трябва да изпадаме в детайли - перфектно първо полувреме и голяма разлика във второто. Точно сега ще ми е трудно да правя равносметка на сезона, но трябва да се направи обобщение и изводи. Какво можем по-добре да направим. Оставам със смесени чувства. Желанието на всички бе да играем в първата седмица, но изцяло по наша вина не се получи. След Нова година насам заиграхме по-добре. Със смесени чувства изпращаме сезона.

Берое започва подготовка за новия сезон на 10 юни от 10:00 часа. Хубчев отказа да назове имената на трансферните цели през лятото.

"Няма как да споменавам имена. С някои преговорите са завършени. Ситуацията е такава, че трябва да изчакаме всичко да е на 100%. Продължаваме да търсим и други хора. Ще разговаряме и с хора, които няма да останат в отбора. Бъдещето на Георги Анденов се решава. Луизейро е започнал леки бегови тренировки. Поддържаме връзка с него, но е много рано да се говори за завръщане."