Селекционерът на националния ни отбор Петър Хубчев изрази надежда, че "трикольорите" ще получат сериозна подкрепа в последния си мач от група 3 на Лига "С" на Лигата на нациите срещу Словения. Изключително важният двубой е утре от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. България спори с Норвегия за първото място, като двата отбора са с по 10 точки, но скандинавците имат с един гол по-добра голова разлика.

"Имаме нашите наблюдения върху съперника, но аз се концентрирам върху действията на нашия отбор. Играем за победа. Всички в състава са здрави, Тошко Неделев е наказан и затова го освободихме", каза Хубчев на официалната си пресконференция преди мача.

"Възстановяването след гостуването на Кипър бе кратко и интензивно, но мисля, че се справихме. Усещам го в момчетата, че се концентрират върху други неща, а не върху напрежението. Лесно е да кажем, ако загубим такъв мач, да се оправдаем с напрежението. То е едно и също във всички мачове", продължи специалистът.

"Условията утре ще бъдат еднакви и за двата тима. Не мисля, че времето ще окаже влияние на мача. Няма да се концентрираме върху това, че трябва да победим с няколко гола. Ще се опитаме с екипа ми да изградим нещо така както ние виждаме нещата. Трябва да победим", каза героят от САЩ`94.
 
"Публиката е много важна. Чувства се присъствието, чувства се подкрепата. Тя става все по-голяма и по-силна", добави Хубчев.

Вижте какво чака България в Лигата на нациите, ако сме първи или втори

Класиране преди последните две срещи:
1.Норвегия - 10 точки - 5:2 (+3 г.р.)
2.България - 10 точки - 6:4 (+2 г.р.)
3.Кипър      - 5 точки - 5:7 (-2 г.р.)
4.Словения - 2 точки - 4:7 (-3 г.р.)

Мачовете на 19 ноември: 
21:45 часа:
 България - Словения БНТ 1 
21:45 часа: Кипър - Норвегия