Берое замина с група от 20 футболисти за гостуването на Апоел (Тел Авив) в мача реванш от втория квалификационен кръг от Лига Европа. В първата среща в Стара Загора Апоел спечели с 4:1 и Берое се нуждае от истински подвиг, за да отстрани един от израелските грандове.

Старозагорци заминаха за израелската столица с чартърен полет от Бургас. С отбора пътуват и членовете на Съвета на директорите на Берое Наско Шилигарски и Иван Иванов, както и маркетинг директорът Ваня Джаферович.

В групата на отбора не попаднаха възстановяващите се от контузии Алберто Лоузейро и Елио Мартинс. Извън състава остана и алжирският футболист Амир Саюд, който получи контузия в коляното по време на мача със Славия, спечелена от „зелените“ с 2:0.

За сметка на това в състава бе включен защитникът Борислав Стойчев, който пропусна мача от първия кръг на "А" група заради травма.

Групата на Берое: Иван Караджов, Благой Макенджиев; Веселин Пенев, Игнат Дишлиев, Владимир Зафиров, Георги Динков, Здравко Илиев, Иво Иванов, Игнат Дишлиев, Пламен Крумов; Атанас Зехиров, Давид Каядо, Дончо Атанасов, Елиаш, Иван Горанов, Игор Джоман, Мартин Райнов, Педро Еуженио; Венцислав Христов, Георги Андонов.