„Сигурно сте чували от други треньори, които са сядали на този стол, че никак не лесно да си тук. Аз и моят екип обаче знаем къде сме дошли. Знаем какво се очаква от нас. Знаем за напрежението. Не е нужно всеки да ме пита. Знам и какво трябва да направим. Ще се опитаме с нашите разбирания да го направим. Ръководството прие нашата концепция. Имаме си принципи и няма да ги нарушим. Няма да се кланяме на този или онзи, за да угодим на други! Трябва да убедим футболистите в нашите принципи”,  заяви Петър Хубчев при официалното си представяне на „Герена” като старши треньор на Левски.

„Феновете държат на следното - трябва да играем нападателно, да вкарваме голове. Някои твърдят, че аз съм дефанзивен треньор. Това обаче ще го покажат резултатите. Но ако трябва да съм откровен, за мен няма деление на нападение и защита. Кой го коментира това, че съм привърженик на дефанзивния футбол? Кой е този специалист? Аз знам откъде идват тези изказвания. Не изпитвам уважение към този човек и няма да назова името му”, добави Хубчев.

„Трябва да се вслушаме във феновете. Ако 50% не ни приемат и смятат, че сме дефанзивни треньори, трябва с работа да ги разубедим и да ти накараме да започнат да ни харесват. Но аз съм сигурен, че каквото и да се случи, каквито и победи да запишем, все ще има малък процент фенове, които ще ни мразят.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Левски има нужда от следното - пет-шест класни чужденци. Това включва не само футболните им качества, но и поведението им в личния живот. Малко по-малко хахо-хихи извън терена, а за мачовете да не говорим. Отделно искаме да вкараме повече юноши в първия състав. В тази връзка съм много благодарен на Георги Тодоров, че наложи за краткото време, в което беше старши треньор, такива момчета. Те показаха, че имат място в отбора. Винаги, където сме работили, сме поглеждали най-напред в школата, за да видим там има ли таланти. Сега в школата на Левски има едно-две момчета, които не са играли при мъжете, но ние ще им дадем шанс.

В трансферния период няма да чуете от мен и едно име на футболист, с когото преговаряме. С колкото по-малко хора работим, колкото повече се пази тайна, толкова по-добре за селекцията.

Играта на Левски не трябва да бъде зависима от един човек. Така беше доскоро. Ние сега трябва да изградим силен отбор. Така че – не се концентрирайте върху отделни имена.

Има играчи от националния, които искам да взема в Левски, но те са прекалено скъпи и няма как да дойдат. Иначе бих отишъл пеша да ги взема”, каза още Хубчев.