Селекционерът на България Петър Хубчев сподели очакванията си за предстоящата световна квалификация с Беларус. Срещата между двата тима е на 9 юни на "Борисов Арена". Специалистът изрази мнение, че сблъсъкът в град Борисов ще е в пъти по-труден от този с Холандия (2:0) на "Васил Левски".

“При нас няма нищо ново. Ние продължаваме да държим на нещата, които сме говорили. Ред, дисциплина, колектив и борба. За наша голяма радост футболистите се явиха по-рано от предвиденото. Всички са здрави. По-сложното е, че отборът е съставен от играчи, които се състезават в различни държави. Нашата задача е да опитаме да балансираме нещата и да бъдем готови за мача с Беларус”, започна Хубчев.

“Знаем какво ще тренираме, какво искаме да подобрим в играта. Постарахме се да гледаме почти всички наши футболисти. Гледахме и отбора на Беларус. Ще подготвим тактически тима. Трудно ще намерите треньор, който ще е доволен от равенство или от загуба. Ние ще се опитаме да убедим играчите, че отиваме да победим. С оглед на класирането и играта ние трябва да подготвим футболистите за победа”, добави още той.

“Ако може да забравите мача с Холандия. Трябва да се съсредоточим върху следващия мач. Добре познавам момчетата. Те ни вярват. Знаят, че трябва да тренират, както ние искаме. Прегледахме мача с Холадния. Извадихме си поуките. Този мач с Беларус ще е два-три пъти по-труден”, завърши треньорът на България.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​