Треньорът на Берое Петър Хубчев говори обширно за медиите преди първата тренировка на тима за 2014 година. В изказването му стана дума за подготовката, трансферите и философията на отбора.

„Какво е настроението в отбора - ще говорим след първата тренировка. Лично моето настроение е да свършим още по-добра работа и да постигнем по-добри резултати. Първата задача е да направим една здрава подготовка“, каза Хубчев.

„Ако могат да се нарекат нови – това са трите момчета, които тренираха доста време с нас – Илия Мунин, Самир Аясс и Николай Чипев. Честно ще ви кажа, че имаме разговори със 7-8 човека, но ще ви помоля на този етап да не ме питате за имена. Всичко е въпрос на разговори. Дали това ще стане зависи от отборите, в които тези момчета се намират сега. Трябва малко да изчакаме“, обясни спецът.

„До този момент няма освободени, но не е изключено да има. Всички трябва да бъдат тук с изключение на Елио Мартинс, който провежда едно лечение в Португалия. Помоли ни момчето да го завърши до край. Ще отсъства няколко дни. Често съм споделял с вас, че именно Мартинс го изкара полусезона с различни проблеми. Крайно време е да намери време да се излекува и да води пълноценна подготовка. Затова му позволихме да закъснее няколко дни“, продължи наставникът на Берое.

На въпрос с какви играчи преговаря тима, Хубчев отговори: „Става дума и за чужденци и за българи. Ако кажа някои от позициите, ще станат ясни и имената. Разбирам вашите въпроси – това е най-важното за вас сега да се споменат някои имена, но от това зависи дали трансфера ще се осъществи. Не го крием и не бягаме от това – ние търсим футболисти, за които ако е възможно да не плащаме трансферна сума, така наречените свободни агенти. Разбира се, че на секундата, в която такъв трансфер се осъществи, ще бъдете информирани чрез нашия сайт.“

„Тренираме до 3 февруари изцяло в Стара Загора. За мен е без значение какво ще е времето. Имаме късмет, че сега е добро за тренировки, но дори и да е лошо пак ще тренираме. Миналата година беше много лошо на моменти и тренирахме тук. За мен е важно всяка тренировка да мине на нивото, на което си я представяме. Разбира се най-важно е момчетата да бъдат здрави. За 3 или 4 дни ще бъдем в лагерна обстановка на старозагорските минерални бани. От 3 до 11 участваме на турнир в Турция. Организаторите имат уговорка с трите противника, но още не са подписали договорите и ни помолиха няколко дни да не съобщаваме имената. След това ще ви кажем и имената на съперниците. Отиваме, изиграваме 3 мача и се прибираме. Последната провека е с ЦСКА и по всяка вероятност ще бъде при нас, в Стара Загора“, обобщи подготовката Хубчев.

Спецът отказа да коментира ситуациите в други отбори. „Оставете ги тези работи. Може да ги коментирате някъде отвън. Черно море не се разпада. Аз не съм на това мнение. Въобще за всички отбори, за които се говори, че се разпадат не съм съгласен. Точно обратното – мисля, че ни очакват много тежки мачове. Говоря за нашия отбор, а не за това, че някои отбори участват в някои други неща. Целта е да се подготвим по най-добрия начин. Това е за мен в основата на доброто представяне“, каза Хубчев.

„Шестте точки от седмия в класирането и отпадането от Купата ми действат по-скоро мотивиращо. Надявам се така да е и при момчетата. Ако има някой за който е различно в съблекалнята, то той няма да е в отбора. Макар че ние отчитаме като цяло една добра година – най-вече на база спечелените две купи. Аз лично обаче приемам като не много добро представянето ни до този момент. При всички положения можеше да е по-добре. Да се оправдаваме с такива или онакива фактори няма да хване дикиш, както се казва. На мен ми действа бих казал пределно мотивиращо положението в отбора“, обясни специалистът.

„За Венци Христов има оферта, но тя не удовлетворява ръководството на клуба. За Каядо също чух, че има, но не съм запознат в детайли“, добави наставникът на Берое.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА