ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Петър Хубчев даде интервю за „Sportbuzzer“, в което коментира реванша между Айнтрахт (Франкфурт) и Левски от плейофите на Лигата на конференциите. Двубоят е тази вечер от 21:30 българско време, а първата среща в София завърши 1:1.  Героят от САЩ’94 е играл и за двата отбора, а в момента живее именно във Франкфурт.

-Г-н Хубчев, играли сте за Левски и Айнтрахт и сте бил назначен като треньор и в двата клуба. За кого ще стискате палци сега?
-Въздържам се. Все още имам тесни връзки и с двата клуба. Франкфурт е фаворит, но Левски показа в първия мач, че не е толкова зле, колкото някои очакваха да бъде. Айнтрахт няма да премине лесно през Левски.

-Какво прави съперника от България толкова опасен?
-Левски вече изигра 10 мача през този сезон. Отборът е много по-сработен и разполага с добри играчи. Уелтън е най-добрият играч за мен, наистина харесвам бързата му игра. Уелтон има страхотен характер и винаги дава всичко от себе си в тренировките. Той със сигурност има качествата да играе в по-добра лига. Много от играчите на Левски никога не са играли пред такава публика. Няма да им бъде лесно, особено на младите играчи. Атмосферата ще даде предимство за Айнтрахт.

-Българското първенство не играе голяма роля в Европа. Как оценявате развитието на футбола във вашата страна?
-Във всеки отбор има много чужденци. Младите таланти често получават само няколко шанса, а когато нещата станат трудни, не им се гласува доверие. Те не получават такава възможност, както преди.

-Вие бяхте треньор на отбора преди три години и половина. Как се позиционира Левски?
-Структурата е и си остава големият проблем. Винаги има нови хора, които се присъединяват към отбора, а треньорът се сменя почти всяка година. Левски не е толкова добре структуриран като германските клубове.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

-Това, което се случи в Айнтрахт през последните няколко години, вероятно е по-добре...
-Естествено. Ако клубът успее да задържи няколко големи таланта още малко, ще има по-големи перспективи. Феновете са зад отбора, атмосферата е страхотна. Ако тимът получи повече кредит на доверие, може да се случи нещо голямо.

-Много неща се промениха в Айнтрахт този сезон. Като бивш защитник със сигурност можете да оцените новия играчи в дефанзивен план. Харесват ли ви новодошлите Робин Кох и Уилиан Пачо?
-Както всеки друг, и двамата носят добро качество със себе си. Но досега не съм харесвал толкова много всички нови попълнения. Все още нещата не се получават, но всичко това ще дойде с мачовете, когато свикнат един към друг. Айнтрахт отново ще играе роля с този отбор в първенството.

-С какво друго свързвате Айнтрахт?
-Когато си спомням активните си дни, трябва да призная, че тогава всичко беше много по-бавно и не толкова интензивно. Но се чувствам комфортно тук от първия ден и създадох много приятели. Живея тук във Франкфурт със семейството си, всичко винаги е вървяло перфектно. Това, което винаги ме вдъхновява, са сензационните фенове. Привържениците на Айнтрахт Франкфурт са известни в цяла Европа.