Треньорът на Берое Петър Хубчев потегля за Разград с най-доброто и с цел да бъде измъкнат добър резултат в първия 1/8-финал за Купата на България. Двубоят е утре от 18:00 часа на стадион "Лудогорец Арена", а реваншът под Аязмото е в неделя.

Хубчев и футболистите му отпътуваха за Разград, където ще бъдат на лагер-режим. Очаква се близо стотина фенове на старозагорския тим да подкрепят любимците си в мача утре.

В състава на Берое се завръща левият защитник Веселин Пенев, който изтърпя наказанието си от една среща и ще започне титуляр. Травмата на главата на Пламен Крумов не е сериозна и десният бранител ще може да играе срещу Лудогорец.

Има вариант титуляр да започне халфът Атанас Зехиров за сметка на бразилеца Елиаш Да Силва.

Трайно контузените Амир Саюд, Владимир Зафиров, Георги Костадинов и Костадин Стоянов останаха извън групата за мача.

Берое, който е настоящ носител на Купата на България, стигна до 1/8-финалите, след като постигна две победи над третодивизионния Видима-Раковски - 3:0 и 5:2. Лудогорец също не изпита трудности срещу Дунав (Русе) и се наложиха с 4:1 и 2:1.

Берое и разградчани са играли помежду си общо 7 пъти до момента. В шампионатен двубой старозагорци нямат победа срещу шампионите. Единственото равенство датира от март, тази година. Двата тима са се изправяли вече веднъж на същата фаза на турнира преди 2 години, когато разградчани отстраниха Берое след продължения. През юли тази година възпитаниците на Петър Хубчев се наложиха с 6:4 след изпълнение на дузпи в спор за Суперкупата на България.