Юношеският ни национал Христофор Хубчев изигра първия си цял мач за немския Бонер в първенството на Бундеслига-Запад U19. Роденият през 1995 г. кадър на "Левски" бе на терена 90 минути за победата с 1:0 на терена на Бохум от втория кръг на пролетния полусезон, пише Viasport.bg. Хубчев, който може да играе като централен защитник и опорен халф, дебютира за новия си тим седмица по-рано - за 4:1 над Оберхаузен у дома. Тогава българинът бе заменен в 68-ата минута при 4:0. Съставът от Бон е на 9-о място от 14 отбора в класирането. Лидер е Байер (Леверкузен) U19, следван от Шалке U19, Борусия (Мьонхенгладбах) U19, Борусия (Дортмунд) U19 и т.н.

Фори премина в СК Бонер през януари, заедно с хърватин и чех. Той бе капитан на старшата на "Левски" в Елитната до 19 г., носител на купата на БФС, шампион с набора си в U17... Въпреки това не получи предложение за професионален договор на "Герена", нито пък шанс за изява в мъжкия състав.

Хубчев бе неизменен титуляр във водения от Александър Димитров национален тим на евроквалификациите в Севлиево и Ловеч през миналата година. На формацията предстои Елитен кръг - отново на родна земя, но този път в края на месец май. Любопитно е, че неотдавна в СК Бонер от Бон, бившата столица на ФРГ, се подвизаваше за един сезон друг българин - Айчин Мехмедов, роден 1993 г. Той е юноша на Литекс, минал през "Левски" и Видима-Раковски.