Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев коментира пред БНТ жребия за квалификациите за Евро 2020. Според него е рано да се твърди дали ще се борим за второто място, предвид, че фаворит в групата е Англия. Хубчев дори намекна, че може да водим битка и за първата позиция. Както е известно, „лъвовете“ попаднаха в Група „А“ на квалификациите, където освен с Англия, ще играем с Чехия, Черна гора и Косово.

„Тежка групата. Ние не сме в позиция да си избираме противници. Лично мен ме вълнува друг въпрос – състоянието на играчите и дали ще са здрави момчетата, на които ще разчитаме през март. Три балкански отбора има в групата ни. В такива мачове зарядът е голям. Няма смисъл да говорим за Англия и Чехия какви сили са“, започна реалистично Хубчев.

„Рано е да се каже за кое място ще се борим, защо да не е за първото място. Трябва да изчакаме програмата. Тя се прави от компютър да видим кога ще е свободната ни дата и ще се постараем да направим контрола. Зависи от това, в какво време е свободната дата, може да окаже значение“, коментира селекционерът от Дъблин.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„В по-ниски урни, но не са слаби отбори, ще подходим с уважение към всеки, но до там. Нямам никакви впечатления от съперниците. Мен лично ме интересува повече нашият тим“.

„Националният отбор играе в друг календар от клубовете. Това, че сме се представили добре в последните 3 месеца, нищо не гарантира. За мен е важно да имаме здрави играчи, да направим добра подготовка, да играят редовно момчетата и да видим в каква форма ще сме през март“.

След края на мачовете в Лигата на нациите, капитанът на националния ни тим Ивелин Попов заяви, че на селекцията на България е нужен нов Димитър Бербатов. Помолен за коментар на тези думи и как ги възприема, Хубчев обясни: „Гледам на това с насмешка. Как да гледам иначе. Какво значи нов Димитър Бербатов?“.