Стартиралият днес зимната си подготовка Берое ще тренира в Стара Загора до 26 януари като в първите дни ще бъде пороведен мини лагер на Старозагорските минерални бани. Известни са и съперниците за контролните срещи.

Първата проверка за годината е на 19 януари срещу Верея. В този мач се очаква участие да вземат новодошлите в Берое, сред които каращите проби Стивън Петков, Николай Янков и Мариус Папшис, който е литовец, играл за последно в Атлантас от родината си. БЛИЦ вече съобщи, че в Берое очакван на тестове и латвийци.

На 24 януари съперник в контролна среща ще бъде съставът на „Ботев“ (Пловдив), а по всяка вероятност двубоят ще се играе на базата на жълто-черните в Коматево. Първата част от подготовката ще завърши със спаринг срещу Свиленград на стадион „Колодрума“ в крайграничния град на 26 януари.

Втората част от подготовката ще бъде проведена в турския курорт Алания. Беройци ще се подготвят там от 27 януари до 4 февруари, като ще изиграят три контролни срещи. Съперниците за тях ще бъдат обявени допълнително.

След завръщането си в България отборът отново ще се подготвя в Стара Загора, а последната проверка преди подновяването на официалните двубои ще бъде в Поморие срещу местния тим на 7 февруари.

Берое ще стартира годината с двата отложени двубоя срещу Лудогорец (Разград) от турнира за Купата на България. Финално точните дати и часове за двубоите не са обявени. Очаква се първият двубой в Стара Загора да бъде на 15 или 18 февруари, а реванша в Разград на 22 февруари.

Програма за подготовката на Берое:

12 януари 2015, 15:00 часа:
Начало на тренировките

13-19 януари 2015:
Лагер на Старозагорски минерални бани, тренировки в Стара Загора

19 януари 2015, Стара Загора:
Берое – Верея (Стара Загора)

24 януари 2015, Пловдив:
"Ботев" (Пловдив) – Берое

26 януари 2015, Свиленград:
Свиленград 1921 – Берое

27 януари – 4 февруари 2015:
Лагер в Алания, Турция с три контролни срещи, съперниците ще бъдат обявени допълнително

7 февруари 2015, Поморие:
Поморие – Берое

* Програмата не е окончателна и Берое запазва правото си на промени.

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2015