Българският треньор Николай Костов може да се върне в кипърското първенство начело на Олимпиакос (Никозия), твърдят медиите на Острова на Афродита. Костов е без работа от края на миналата година, когато подаде оставка от Металург (Донецк).

Президентът на Олимпиакос (Никозия) Петрос Савас е пътувал до България в последните дни и най-вероятно целта на това пътуване е била среща с Костов, който живее във Варна, пише БТА.

Костов вече има два периода в този отбор през сезоните 2004/2005 и 2006/2007, както и опит в Анортозис, АЕК (Ларнака) и Онисилос (Сотира).

Той води Металург (Донецк) от лятото на 2008 година и успя да го класира за участие в Купата на УЕФА, да достигне финал за Купата на Украйна и да го превърне в продължение на два сезона в сериозен конкурент за челните места в местната лига.

В момента друг българин - Станимир Стоилов работи в Кипър. Той прави отлично впечатление с работата си в гранда Анортозис, който заема третото място в класирането, което означава участие в Лига Европа./БЛИЦ