Кипърски или китайски инвеститори ще спасяват Пирин от фалит, се говори все по-усилено в Благоевград през последните дни. Местната новинарска агенция “Е-79” разтръби слуха, че благоевградските бизнесмени са готови да докарат неизвестен за сега кипърски инвеститор, който да извади “орлетата” от дълбоката финансова криза, в която са изпаднали.

От друга страна пък Sportal.bg, базирайки се на свой източници, информира, че пред Пирин съществуват два варианта на този етап. Първият е ръководството на клуба да успее да постигне договорка с китайски консорциум, който проявява интерес към клуба и да продължи участието си в "А" група. Вторият вариант, който ще се обсъжда е клубът да обяви фалит и да стартира участие в окръжната група.

Феновете тима от фен-клуб „Пирин-Реален” вече призоваха групировката Г-15, която държи миноритарния дял акции в клуба да вземе предлаганите от сдружение „Бъдеще за Пирин” още 54.5 % акции и да спаси отбора.

“Всички фенове от фен-клуб „Пирин-Реален” призоваваме групировката Г-15 да спаси „Пирин”! Ако това стане ние обещаваме истинска подкрепа на мачовете на „орлетата”, повтарямe истинска и организирана! Г-н Байкушев и останалите акционери, спасете „Пирин”, се казва в обръщението на феновете към акционерите на клуба.

За сега членовете на групировката Г-15 мълчат и ще дадат отговор за техните намерения в петък, когато ще се проведе общо събрание на клуба и ще се реши бъдещето му. /БЛИЦ