Новият вратар на Левски Кирил Акалски вече е на "Герена". Игралият за последно в Локомотив (Пловдив) страж се появи на стадион "Георги Аспарухов" заедно с мениджъра си. Двамата бяха приети в административната сграда на клуба от спортния директор Георги Иванов.

Очаква се, след като премине задължителните медицински прегледи и ако всичко е наред, Акалски да подпише договор за 3 години с Левски. Ръководството на "сините" вчера постигна споразумение с колегите си от "Лаута". БЛИЦ разбра, че първоначално е искана сума от 150 000 лева за вратаря, но в крайна сметка двете страни си стиснали ръцете за 100 бона.

Тази вечер Акалски ще бъде представен като поредното ново попълнение на "сините" за лятото. Това ще се случи преди тренировката, която е от 18:00 часа. В заниманието ще се включи и 24-годишният вратар, като минути по-рано той ще се запознае с новите си съотборници в съблекалнята. Стражът е близък с Йордан Милиев, с когото играха заедно на "Лаута". Това лято от Локо (Пд) в Левски премина и голаджията Гара Дембеле. 

Снощи титуляр за "сините" в гостуването на АИК (0:0) бе Божидар Митрев, а на "Герена" все по-усилено се говори, че Георги Петков е пред трансфер в чуждестранен клуб. Треньорът Ясен Петров може да разчита и на още един вратар - юношата Цветан Димитров. /БЛИЦ