Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира важни теми, касаещи българския футбол, след церемонията "Нощта на шампионите", на която получи "Венец на победителя". Бизнесменът беше отличен за приноса си към българския спорт в последните години и огромните инвестиции във футбола, довели до успехите на "орлите" в Европа.

Домусчиев изрази задоволство от признанието за усилията му през годините и помощта за българския спорт. Пред медиите той коментира и какви са отношенията му с Васил Божков.

"Това отличие ме мотивира да довършим всичко, което сме започнали - на стадиона в Разград му остава само една трибуна да бъде построена и той ще стане единственият в България, в модерно време, който отговаря на всички изисквания на УЕФА", каза Домусчиев.

Той беше попитан за целите, които поставя на новия треньор на Лудогорец Павел Върба. "Той е доказано име, при нас няма какво да се доказва. Целта е да надграждаме това, което сме постигнали и да върви нагоре. Затова търсихме треньор със сериозна визитка, утвърден с много опит", заяви босът на разградчани, след което последва и въпрос за проблемите при прекия конкурент за първото място Левски, чийто основен спонсор може да попадне под ударите на законопроекти и да спре финансовата помощ към клуба от "Герена".

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Още преди 2 години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, аз бях против и включително работодателската асоциация застана в позиция против. На този етап не мога да си сменя мнението, но нека изчакаме да видим дебатите по темата. Аз съм радетел всеки клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола. Не мисля, че ще се отрази негативно това върху футбола като цяло, тъй като в момента има повече приказки и спекулации. Сериозен анализ трябва да се направи, а и да видим какво ще стане от цялата тази история. Това, че някой е внесъл проектозакон, нищо не значи. Не мисля, че има действия насочени срещу Левски. Това е любимият отбор на народа, както казват много политици, така че може да има действия, насочени срещу Левски", коментира Домусчиев, след което последва въпрос за евентуални заплахи от собственика на Левски Васил Божков към него и още няколко души, каквито твърдения имаше в последните дни.

"Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов (б.р. - собственикът на efbet Цветомир Найденов) има да казва, да го каже в прокуратурата", каза бизнесменът.

В края той говори и за наградата "Венец на победителя", която получи от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, както и за темата с проектозакона за забрана на хазартните игри и на частната лотария.

"Това е една много хубава традиция и даже се бях замислил да предложа на министър Кралев и ние с брат ми да подкрепим тази инициатива. Това е хубаво нещо и трябва да го подкрепяме и подпомагаме. Дано имаме повече поводи за радост. Притеснява ме това, че се радваме на сребърен медал, на трето място, а навремето не беше така. За съжаление спортът изисква средства и ние, от бизнеса, трябва да се замислим как можем да помагаме. И мисля, че хазартът дава доста пари за спорта, ако погледнете във футбола - на фланелките на всеки един отбор има спонсор, различни компании, които дават пари за спорта. Тотото също дава пари за спорта, но не е достатъчно. Не искам да коментирам защо парите от частните хазартни игри трябва да преминат в ръцете на държавата. Трябва да се направят анализи", завърши Домусчиев.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020