Шефьт на детско-юношеска­та школа на "Левски" Кирил Ивков заяви, че въпреки очевидна­та липса на класа "сините" са длъжни да елиминират ЦСКА за купата.

„Преди вечното дерби направихме три поредни поб­еди, в които бяхме чудесни. Ви­дя се промяна с идването на То­ни Здравков. Успехите са много важни за самочувствието ни предвид мачовете, които ид­ват. В събота на вечното дер­би за купата обаче видяхме два плашливи отбора, които повече се пазеха. Качеството и в ЦСКА, и в "Левски" е далеч по-ни­ско от това, което ми се иска да бъде.Трудно ми е да преценя кой е с по-големи шансове да продължи след това 0:0. Жалко за грандовете, защото като игра не стоят никак добре. Яв­но в клуба се взеха мерки след първата загуба от ЦСКА и то­ва ме кара да си мисля, че изляз­охме правилно от грешката. Тони Здравков показа в къс пе­риод, че е напипал добре неща­та. Имаше някакъв страх в мача обаче, футболът остана на заден план, а повече бе борба­та. Дебнеше се за сериозна грешка, което не бе правилен подход. Тони се мъчи да напипа най-доброто, особено в атака, защото доста трудно беле­жим голове. Най-вече срещу добрите отбори. Няма я тази класа, от която се нуждаем. В Левски като знам какво чудо е било и като виждам колко трудно сега се играе в нападе­ние... Единствено можем да разчитаме на това футболистите да имат настроение и да дават максимума, въпреки че са с ограничен потенциал. Само така ще успеем донякъде. Но да разчитаме на игра, не мо­га да повярвам, че ще стане. Дано най-накрая станем свиде­тели на нещо по-различно от последните три-четири годи­ни, защото вече ми писна", ка­за Ивков, цитиран от "Тема Спорт".

Той прогнозира, че сините ще спечелят срещу Литекс в съ­бота. „Мисля, че сме придобили увереност в последно време и в мача с Литекс ще влезем по-мотивирани. Много е важно "Левски" да победи. Макар да ни липсва класа, ловчанлии идват на „Герена". Те са балансиран отбор, но в София ще им е мно­го трудно. Но това при усло­вие, че "Левски" е нахъсан и мотивиран. Срамно е да се мота­ем в средата на таблицата и е време да наваксаме и да сме близо до челните места. Неми­слимо е да догоним Лудогорец, затова трябва да съсредото­чим силите си в турнира за Ку­пата на България. Оттам мо­жем да си осигурим и място в Европа. Много ми се иска да вземем поне една купа за 100-годишнината. Все пак привърже­ниците ни се надяват, че след провалите през миналата го­дина, когато имахме златен шанс, ще вземем поне отчасти реванш", завърши той.