Защитникът на Локомотив (Пловдив) Кирил Котев отново е на път да заиграе в Китай. 30-годишният бивш национал е трансферна цел на няколко клуба от най-многолюдната страна в света.

Става въпрос за отбори, както от Суперлигата, така и от Втора дивизия, твърди "7 дни спорт". Интересът на въпросните клубове е траен, като в момента той е следен от тях. Както е известно, преди да се завърне на „Лаута", Котев за последно игра в китайския Аербин (Далиен), където треньор му беше Александър Станков.

В продължение на няколко месеца бившият шампион с Локомотив (Пловдив) и ЦСКА се лекуваше от тежка травма, а сега вече навлезе в оптимална форма и се наложи в титулярния състав на „черно-белите". Според запознати желаещите да го привлекат китайски отбори са изчаквали той да се оправи след контузията, да се завърне в игра, след което да излязат с оферта за него. Първенството в азиатската страна приключва през ноември. Очаква се след края на есенния полусезон на родния шампионат от Китай да излязат с конкретна оферта до Котев. Опитният бранител се върна в Пловдив през лятото, като има договор с „черно-белите" до края на сезона, т.е. до лятото на 2013 г.

Според запознати той е постигнал договорка с ръководството на Локо (Пд) да не му се правят спънки при пристигане на оферта към него през зимата.