"Положението ни не е по-различно от това на другите отбори в България", заяви пред БЛИЦ директорът на Черноморец Пламен Киряков във връзка с постоянните информации, че клубът е в тежко финансово състояние. Дълговете на бургазлии възлизат на над 50 млн. лева, а на 31 януари ще има общо събрание на акционерите, на което ще се търси изход от положението.

“Какво ще стане на събранието, не мога да кажа, тъй като не съм акционер и няма да участвам. Разбира се, че ще се търси решение на проблема със задълженията, но той далеч не е толкова страшен, както го изкарват. Положението при нас не е по-различно от това на отборите в по-голямата част от “А” група. Мога да ви кажа само, че аз съм напълно спокоен за бъдещето на Черноморец. Убеден съм, че лицензът ни за следващата година не е в опасност и клубът ще продължи да се развива”, коментира Киряков пред БЛИЦ.

Спокойствието му идва от факта, че голяма част от дълговете са към спонсора на тима Митко Събев и ако те започнат да тежат може да бъдат прехвърлени като допълнителен капитал, както направиха собствениците на ЦСКА, за да се измъкнат от финансовия мониторинг на УЕФА.

Въпреки това тима ще се опита да продаде в чужбина голяма част от звездите си. Така тимът ще осигури свежи средства, които да покрият част от разходите за заплати на футболистите.

Най-близко до трансфер е защитникът Георги Терзиев. Към него има сериозен интерес от отбор от серия “А” и се очаква в близките дни да премине проби на Апенините.

”Може и да има нещо такова, но аз не съм уведомен”, лаконичен бе Киряков по повод трансфера на национала в Италия.