Лидерът в Югоизточната трета лига Черноморец (Бургас) има нов треньор. Председателят на Управителния съвет на клуба Радостин Кишишев обяви, че Малин Орачев заменя Слави Костенски.  

"Решението беше продиктувано от несъответствие между моите и неговите виждания за политиката и бъдещето развитие на клуба и мъжкия отбор, както и за трансферната политика. Не бяхме на едно мнение. Затова прецених, че е по-добре да се разделим сега, по време на паузата на първенството, за да може новият треньор да има време да се запознае с футболистите, отбора и обстановката, да проведе пълноценна подготовка и да преследва целите, които сме си поставили. Със сигурност смяната не е продиктуване от липса на резултати. Напротив – Слави Костенски се справи отлично, оставяйки отбора на първо място във временното класиране. Все пак считам, че откакто имам по-големи правомощия в клуба, а именно откакто станах председател на УС, клубът се развива добре. Именно в името на още по-доброто му развитие взех и това решение", обясни Кишишев пред клубния сайт.

"Новият треньор ще е Малин Орачев. Ще има и още един нов член на треньорския екип. Това е Боян Андонов, който ще отговаря за подготовката на вратарите. Освен това, както знаете, досега Слави Костенски съвместяваше длъжността си като старши треньор с тази на директор на Детско-юношеската школа. След раздялата ни със Слави, позицията му в школата ще бъде заета от Нено Ненов. Той се връща при нас и вярвам, че с него талантите ни ще се развиват още по-сериозно", добави шефът на Черноморец (Бургас).