Бившият национал Радостин Кишишев е пред завръщане в Чарлтън, където игра 7 сезона - от 2000 до 2007 г., записвайки 179 мача и 2 гола. Опитният футболист информира пред БЛИЦ, че утре се качва на самолета за Лондон.

"Поласкан съм от поканата на Чарлтън. Спортният директор Джеф Ветере ми се обади да ме уведоми, че Крис Пауъл иска да ме тества. Мениджърът, с когото бях съотборник около 5 години, желае да се увери във физическото ми състояние. Все пак в края на месеца навършвам 37 години", сподели Тинката пред БЛИЦ.3_3.jpg

"Още нищо не мога да кажа. Утре пътувам за Англия и започвам подготовка с Чарлтън. Сигурно след две седмици ще е ясно дали оставам. Дано не ми се наложи да се завърна пак в България. Играе ми се още един сезон. Все пак са 46 мача, но мисля, че мога да помогна на Чарлтън и в друг аспект", коментира Кишишев.

Tимът от Лондон завърши на 13-ото място през последния сезон в Първа Лига (трета английска дивизия). Шампионатът спечели Брайтън, в който Тинката играеше. "Чайките" се класираха в Чемпиъншип, но не удължиха договора на българина. Кишишев бе на терена и в двете срещи с Чарлтън. При гостуването на "Дъ Вали" Брайтън записа категоричен успех с 4:0, а втория мач завърши без победител - 1:1.

"Чарлтън ми се видя слаб. Свършиха на 13-ото място, което не приляга на отбора. Ако подпиша договора, смятам, че имам с какво да помогна", каза още Кишишев, който преди дни стартира подготовка с Черноморец (Бургас).

"Започнах с Черноморец, за да вляза малко в ритъм. Херо не е правил опит да ме задържи. Той знае, че Англия ми е приоритет. Щом дойде поканата от Чарлтън, нямаше как да я откажа", каза още Радостин Кишишев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ