Радостин Кишишев е направил и невъзможното, за да спаси жена си Красимира, която почина от рак на шийката на матката, разкриха близки до семейството на футболиста за БЛИЦ. Тинката е платил лечението на съпругата си в едни от най-престижните световни клиники. Бившият национал използвал връзките си на Острова, където игра за "Чарлтън", "Лийдс", "Лестър" и Брайтън", за да настани Красимира в лондонската болница, където в момента от левкемия се лекува Стилиян Петров.
 
Заболяването на Красимира било открито преди две години, малко преди Тинката да отвори ресторанта си в Бургас. Лекарите в Лондон веднага започнали химиотерапия, която донякъде стабилизирала състоянието й. Те обаче отказали да я оперират. Според изследванията една операция вместо да доведе до желаното излекуване, би навредила изключително много на общото й състояние и дори да доведе до разсейки.
 
"Красимира беше много борбена, тя въртеше семейството и се грижеше за децата", сподели приятел на двамата. Той призна, че по време на химиотерапията Красимира е била късо подстригана, а Тинката е държал в тайна страшното заболяване от синовете Димитър и Продан.
 
11-годишният Димитър носи снимката на майка си на погребението в Бургас. Той тренира футбол и се надява да тръгне по стъпките на баща си. Бърз и повратлив е, има бъдеще, смятат в школата на Милен Георгиев "Бургас спорт". Другият син Продан е по-голям и приема трагедията по-сдържано. Той учи в английски колеж, почти на 17 е и се вълнува от компютри и нови технологии.
 
В повечето случаи ракът на шийката на матката се причинява от човешкия папилома вирус (HPV). Ваксинирането на 12-13-годишни момичета е превенция в борбата срещу онкологичното заболяване, от което Световната здравна организация ежегодно отчита 250 000 смъртни случая. В последните си дни на този свят Красимира активно е агитирала момичетата да се ваксинират. Искаше да изпълни живота си със смисъл, споделят приятели.
 
Радостин Кишишев толкова много я обичал, че в последната година разпродал имоти, за да плати лечението й в Турция. След Англия опитали и в клиника при комшиите, която се саморекламира като филиал на прочутата американска онкологична клиника "Джон Хопкинс".
 
Хората в Бургас са потресени от трагедията на Тинката. През последните години футболистът се е занимавал активно с предприемаческа дейност, но напоследък бизнесът му не вървял особено заради кризата. Затова приятели му помогнали, когато спешно тръгнал да продава два от апартаментите заради скъпото лечение на болната Красимира. Те ги купили. Освен от бизнеса с недвижима собственост, бившият национал поддържал семейния бюджет и от бара си "W" с грил английски тип в центъра на Бургас. Заради неговите ангажименти покрай футбола заведението го въртяла основно Красимира. Движела се с "Мини Купър". Въпреки усилията на Радостин Кишишев, тя си отиде от този свят едва на 38 години... Сега на входа на заведението вместо от усмивката на Красимира, клиентите са посрещани от нейния некролог.
 
След лечението на Красимира в лондонската клиника лично Радостин Кишишев е оказал съдействие на Стилиян Петров и му препоръчал същата болница, след като Стенли научил ужасната диагноза - левкемия. Капитанът на националите и "Астън Вила" се лекува на същото място, където за живота си се бори и Красимира.
Росен ЯСТРЕБОВСКИ, БЛИЦ