Националът Радостин Кишишев е оптимист за възможността националния отбор да играе на световното първенство в ЮАР догодина. "Шансове за Мондиала все още имаме, въпреки че нищо не е в нашите ръце. Спомнете си обаче както стана през 1994 година, когато положението беше подобно", заяви играчът на Литекс в актуално студио "Дерби".

Според него дори да пропусне шампионата в ЮАР поколението на Димитър Бербатов, Мартин Петров, Стилян Петров има възможност да се изяви на голям форум: "Тези футболисти имат още поне три-четири години футбол на високо ниво. Дори да не се класират за това световно първенство идва следващ квалификационен цикъл".
 
Според него основната причина за непостоянните изяви на тима са честите смени на треньора. "Мисля, че трябва да имаме постоянен треньор, а ние нямаме такъв в последните 4-5 години. Видяхте, че на поста се изредиха Стойчо, Херо, Марков, Стоичков, а сега и Мъри Стоилов. Един постоянен наставник ще може да разгърне потенциала си и да вкара в отбора свой стил на игра, което смятам, че е много важно за един отбор", завърши опитният футболист./БЛИЦ