Единственият футболист вдигнал три пъти титлата с Литекс - Радостин Кишишев, си тръгна вчера от клуба, след като ръководството не поднови договора на доскорошния национал.

Аз лично имах желание да остана, но явно не попадам в плановете на треньора. Може би съм прекалено възрастен. Не съм от хората, които се натягат или се напасват, нормално е в тази ситуация да си стиснем ръцете и да се разделим. Среща между мен и треньора нямаше. Разговарях с Червенков по телефона. Разговорът беше 1-2 минутки, нямаше какво толкова да се обясняваме”, признава Кишишев в интервю за “Меридиан мач”.

“Червенков е голям специалист. Пое отбора в много труден момент след отпадането от БАТЕ и щом станахме шампиони, значи си е свършил работата. Въпросът е дали резултатът трябва да е единствената цел. Ситуацията е много деликатна. Шампионската лига чука на вратата и няма време за смяна на треньора. От една страна, Червенков се е адаптирал към играчите, от друга, те са свикнали с него. Ще е много жалко да се изпусне такъв уникален шанс за пробив в групите. Аз ще стискам палци Литекс да се класира”, продължава Тинката.

“Защо да не приема такова предложение? Аз към Левски нямам лошо отношение, просто ситуацията беше такава, че Литекс винаги се бореше с Левски за титлата и се създаде едно такова впечатление. Иначе желанието ми е да завърша кариерата си в Черноморец, там, където започнах”, завършва изказването си Кишишев./БЛИЦ