Запътилият се към деветата поредна шампионска титла Лудогорец победи с 2:1 Ботев (Пловдив) след обрат в срещата от последния кръг (26-и) на редовния сезон в efbet Лига. В добавеното време на първото полувреме Антонио Вутов даде преднина на "канарчетата", а точни за тима на Павел Върба бяха бразилците Вандерсон в 57-ата минута и Жоржиньо в 90-ата.

Домакините доминираха през целия мач, а на два пъти и гредите спасиха гостите от Пловдив - след удари на Кешерю и Каули. Румънският голмайстор беше резерва днес, като се включи на смяна през втората част.

Winbet -най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Първата сериозна опасност в срещата беше в 15-ата минута, когато Мавис Чибота нанесе удар, който Янко Георгиев спаси. В 21-ата съдията Волен Чинков даде дузпа за нарушение на Станислав Работов срещу Чибота в наказателното поле на гостите. Само секунди след това обаче реферът промени решението си и отмени наказателния удар след сигнал на асистента Димитър Димитров. 

Минути след това след изстрел на Вандерсон топката се удари в ръката на Бандаловски, но съдията прецени, че наказателен удар няма и играта продължи. В 32-ата минута Работов спаси отбора си от попадение, след като Вандерсон получи топката от Марселиньо, преодоля Георгиев, но не и бранителя на "жълто-черните". Последваха пропуски на Каули и Вандерсон.

В добавеното време на първата част Антонио Вутов се разписа, след като получи отличен пас от Балтанов, за да изведе "канарчетата" напред в резултата. 

След почивката шампионите изцяло доминираха, а опасностите пред Янко Георгиев бяха доста. В 57-ата минута "орлите" най-после съумяха да изравнят. Вандерсон направи 1:1 след подаване на Сисиньо. В 63-ата Каули удари греда, а секунди след това Светослав Дяков беше задържан с ръка от Бурбано в наказателното поле, но съдията Чинков не отсъди дузпа. 

Кешеру, който влезе на смяна, вкара топката в мрежата на Ботев в 73-ата минута, но при паса към него на Жоржиньо топката беше напуснала терена. В 79-ата минута Каули беше отчаян от Янко Георгиев. В 84-ата Кешерю удари греда, а в 90-ата Жоржиньо се превърна в герой, разписвайки се с глава за пълния обрат - 2:1. 

Така Лудогорец завършва редовния сезон без нито една загуба и 62 точки, събрани след 18 победи и 8 равенства. Към момента преднината на Лудогорец пред преследвачите е 13 точки и спечелването на деветата поредна титла е съвсем близо. В остващите пет срещи от втората фаза на шампионата трябва да стане истинско чудо, за да не бъдат отново "орлите" първенец на България.

ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (Пловдив) 2:1
0:1 Антонио Вутов (45+2), 1:1 Вандерсон (57), 2:1 Жоржиньо (90)

Срещата по минути:
1 - Начало на мача.
15 - Вратарят на Ботев Янко Георгиев спаси удар на Мавис Чибота.
21  Съдията Волен Чинкoв даде дузпа за Лудогорец, отсъждайки нарушение на Станислав Работов срещу Мавис Чибота в наказателното поле на гостите. Само секунди след това обаче той промени решението си и отмени наказателния удар след сигнал на асистента Димитър Димитров, който му сигнализира и обясни, че не е имало фаул.
32  Работов спаси отбора си от попадение, след като Вандерсон получи отличен пас от Марселиньо, но ударът му беше спрян от бранителя на Ботев.
37  Този път Бурбано попречи на "орлите" да поведат. Дяков изведе Сисиньо отдясно, който центрира остро в наказателното поле. Янко Георгиев чукна топката пред Каули, който все пак успя да играе с топката, която влизаше във вратата, но колумбиецът притича и изчисти. 
45+2  ГОЛ! Ботев шокира шампионите! Антонио Вутов даде преднина на гостите, разписвайки се отблизо след асистенция на Балтанов. Преди това две попадения на голмайстора на "канарчетата" бяха отменени - заради засада и за игра с ръка.
45+3 - Край на първото полувреме.
------------------
46 - Начало на второто полувреме.
57  ГОЛ! Лудогорец изравни - 1:1! Вандерсон отбеляза след подаване на Сисиньо в наказателното поле на гостите.
63  ГРЕДА! Далечен изстрел на Каули, топката срещна гредата.
65  Домакините с претенции за дузпа. Бурбано задържа в гръб Светослав Дяков, капитанът на Лудогорец падна в наказателното поле, съдията остави играта да продължи.
73  Гол на Кешерю е отменен, тъй като топката бе излязла в аут при подаването на Жоржиньо към румънеца.
79 - Янко Георгиев спаси изстрел на Каули.
84  ГРЕДАТА спасява гостите след удар на Кешерю.
90+1  ГОООЛ! Жоржиньо носи обрата на Лудогорец - 2:1!
90+4 - Край на мача. Лудогорец победи Ботев (Пловдив) с 2:1.

Ludogorets
ЛУДОГОРЕЦ27.Владислав Стоянов, 3.Антон Недялков, 21.Драгош Григоре , 5.Георги Терзиев, 4.Сисиньо, 12.Абел Анисе (67  28.Клаудиу Кешерю), 18.Светослав Дяков, 13.Мавис Чибота (72  17.Жоржиньо ), 84.Марселиньо, 88.Вандерсон , 95.Каули Oливейра (90+3  22.Джордан Икоко)
Резерви: 33.Ренан, 30.Козмин Моци, 7.Димо Бакалов, 17.Жоржиньо, 22.Джордан Икокo, 25.Стефан Баджи, 28.Клаудиу Кешерю
Tреньор: Павел Върба


FK Botev Plovdiv
БОТЕВ (Пловдив): 1.Янко Георгиев, 11.Иван Бандаловски, 25.Станислав Работов, 24.Лазар Марин, 6.Костадин Ничев, 18.Радослав Терзиев, 17.Лъчезар Балтанов, 20.Фабио Бурбано  (67  14.Станислав Шопов), 7.Александър Тонев, 8.Тодор Неделев (77  23.Димитър Тонев), 10.Антонио Вутов   (89  16.Бисер Бонев)
Резерви: 33.Георги Аргилашки, 23.Димитър Тонев, 14.Станислав Шопов, 39.Стефан Попов, 16.Бисер Бонев, 79.Атанас Чернев, 9.Андерсон Барбоса    
Треньор: Ферарио Спасов


Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Волен Чинков

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Класирането в efbet Лига

efbet Лига - сезон 2019/2020

Купа на България - сезон 2019/2020