Бившият треньор на Димитър Бербатов в Байер Леверкузен Клаус Топмьолер е един от сериозните варианти за пейката на ЦСКА. "7 дни спорт" се свърза вчера два пъти с него. 

В 14,30 ч. той каза, че е в заседание, но не пожела да обясни с кого. Помоли да му се обадим отново след 3 часа. В 17,30 ч. Топи, който е безработен, след като напусна Грузия през пролетта на 2008 г., първо отрече, че ще идва в ЦСКА. Той разкри, че води преговори, но не каза отбора.

"Не съм говорил с никогo да ставам треньор на ЦСКА. Питате ме дали бих дошъл в България. Това зависи от много неща - целите, играчите, ситуацията в отбора. Ако ми се обади някой от клуба, ще преговаряме. На вас няма да ви кажа нищо. Вие сте журналист, не работите в ЦСКА. Това са спекулации, в които не искам да участвам. Не давам информация за неща, които още не са се случили", отсече Топмьолер.

Преди година той беше сред вариантите за треньор и на националния отбор. В разговор със "7 дни спорт" тогава намекна, че не иска висока заплата, а само премия за постигнат успех. Сега не пожела да коментира този вариант.

"За пари ще говоря само с президента на ЦСКА, когато му дойде времето и ако изобщо ми се обади. Ако наистина има вариант да почна работа в България и се разберем с него (б.р. Димитър Борисов), тогава ще поставя финансовите си условия. Докато не видя черно на бяло, че моето име се спряга за отбора, не искам да говоря повече. Това са само спекулации. Глупости. Благодаря ви, довиждане", завърши специалистът./БЛИЦ