Футболният отбор Клетката стана шампион на Ариана Аматьорска Лига в София, побеждавайки на финала Телеграф с 5:1. Решителният мач за титлата протече с превъзходство на символичните домакини от Клетката, които триумфираха заслужено с купата на шампионите.

С достигането си до финала, и двата отбора придобиха правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига във Варна между 3-4 септември. Всеки един от двата финалиста ще има шанса да представи София подобаващо и да се бори за уникалната награда на Ариана – среща с шампиона на България по футбол за сезон 2010/2011 – Литекс.

Част от състава на Клетката е бившият футболист на Славия, Берое, Нафтекс, Родопа, Видима-Раковски, Академик (Сф) и Хебър - 33-годишният Любомир Божанков, който демонстрира отличната си форма в надпреварата, провела се на комплекс "Славия" в столичния квартал "Овча Купел".

"В страхотна форма сме. На Литекс никак няма да им е лесно срещу нас. Събрали сме се много добри играчи, страхотен колектив сме. В отбора има още бивши футболисти, освен мен - Алексей Степанов и Калин Стаменов. Любослав Пенев гледа на живо финала ни срещу Телеграф. Остана изненадан от страхотната ни форма. Трифон Попов ни връчи купата за успеха", сподели Любо Божанков пред БЛИЦ.

Той информира, че попаденията за успеха на Клетката на финала са вкарали Боян Йовев (хеттрик), Алексей Степанов и Калин Стаменов.

Над 395 мача бяха изиграни през трите дни на Ариана Аматьорска Лига в София. Турнирът в столицата бе четвъртият от поредицата регионални срещи в рамките на непрофесионалното футболно първенство на Ариана. Общо 384 отбора с над 3800 играчи се състезаваха за купата в София. От тях Телеграф и Клетката доказаха, че имат място на финала, след като бяха най-убедителни през целия турнир. Футболни звезди от близкото минало на ЦСКА, "Левски", Славия също взеха участие в надпреварата. Емил Кременлиев, Валентин Найденов, Здравко Здравков, Светослав Бърканичков се включиха със свои непрофесионални отбори.

По време на финалния турнир в морската столица Ариана ще предостави възможността на един аматьор сред всички отбори-победители в съответните градове да стане част от професионалистите. Талантът на турнира ще изкара няколкоседмичен пробен период в лагера на Литекс. Той ще бъде избран на базата на специфични критерии, с тристранно гласуване от представители на БФС, Ариана Аматьорска Лига и шампиона на България за сезон 2010/2011.

До момента регионални шампиони в Ариана Аматьорска Лига са отборите на Ел Галактикос (Стара Загора), Даковците (Плевен), Рай-Комерс (Пловдив). В продължение на няколко месеца до началото на септември ще станат ясни победителите в останалите градове: Благоевград, Русе, Бургас, Варна и Шумен.