Юношите на Борнемут са на подготвителен лагер в България. Талантите на клуба от английската Висша лига в петък ще изиграят контрола срещу връстниците си от Етър. Това информираха "виолетовите" на официалния си сайт.

Последният контролен мач на Етър от подготовката срещу Литекс бе преместен с час по-късно заради големите жеги. Вместо от 18 чaса., двубоят ще започне в 19:00 ч. в петък, 5 юли, на стадион „Ивайло”. Десет минути по-рано - в 18:50 часа започва официалното представяне на отбора за новия сезон в Първа лига.

Преди този мач на стадион „Ивайло” ще има и интересна контрола между юношите на Етър и английския АФК Борнемут. Двубоят с „виолетовите надежди“ е на 5 юли от 16:30 часа и ще предшества представянето на мъжкия тим на великотърновския клуб. Така феновете от старата столица и региона ще имат възможност да гледат на живо две футболни срещи в петъчния следобед.

Гостите от Англия са от клуб, който има 120-годишна история. АФК Борнемут е основан през 1899 г., а от сезон 2015/2016 е част от английската Висша лига. Официалният екип на „черешите”, както наричат отбора в Англия, е в червено-черно. През сезон 1983/84 тимът печели първия в историята трофей на Футболната лига. Същия сезон в ФА Къп отборът отстранява Манчестър Юнайтед, а по това време начело на „черешите“ е Хари Реднап. Под негово ръководството през 1987 г. Борнемут печели Трета дивизия и за първи път се класира във Втора. Там отборът играе до 1992 г., като най-доброто постижение е 12-то място. През 2011 г. отборът е закупен от руския бизнесмен Максим Дьомин, като при него започва възходът на клуба. През сезон 2012/13 г. тимът завършва втори и влиза в Чемпиъншип. „Черешите“ печелят Чемпиъншип през сезон 2014/15 и си осигуряват първо в историята участие в английската Висша лига, където са и до днес. Последният сезон завършиха на 14-ото място.

Юношите на Борнемут, които са на подготовка в България, освен с Етър, ще играят и с връстниците си от Локомотив (Горна Оряховица), като мачът им е на 7 юли от 18.30 часа на стадион „Локомотив”.