Елитният Царско село представи трима нови футболисти на официалния си сайт. Това са вратарят Християн Василев, халфът Лукас Диас до Насименто Серафим и нападателят Гаетан Миси Мезу. Те са подписали договори за предстоящия сезон. От тях Василев и Миси Мезу са познати с изявите си в efbet Лигата през изминалия шампионат.

„Това е само началото на нашата селекция. Ще се стремим да вдигнем летвата пред отбора следващия сезон. Смятам, че взимаме точните футболисти, които ще паснат на футболната философия на Царско село за предстоящия сезон. Изключително сме доволни, че успяхме да привлечем точните футболисти“, коментира президентът на клуба Иво Андреевски.

„Всички знаем какво представлява Християн Василев – млад и много перспективен вратар. Миси Мезу вече показа какво може с мачовете, които изигра в Етър. Лукас Диас е футболист, който със сигурност има много качества и сме сигурни, че ще ги развие в България“, допълни босът на Царско село.

23-годишният вратар Християн Василев за последно игра в Берое. Роденият в Габрово бивш младежки национал е преминал през Славия, Янтра Габрово и Витоша (Бистрица). В определен период от своята кариера попада и в младежкия национален отбор на България.

25-годишният Гаетан Миси Мезу беше част от Етър през миналия сезон, като изигра 9 мача и 3 гола. Националът на Габон е играл още за френските Валансиен и Пари ФК, румънския Дунарея, Арсенал (Киев), Шафхаузен (Швейцария) и финландския Илвес Тампере. Миси Мезу е национал на Габон.

24-годишният Лукас Диас за последно е защитавал цветовете на чешкия втородивизионен Влашим, в който изиграва 17 мача, записва 2 гола и 3 асистенции. Преди това той е част от елитния Бохемианс. Има период в израелския Ирони Кирят Шмона. Познат е у нас с престоя си в Пирин през сезон 2017/18.