Бившият български национал Асен Караславов е вариант за подсилване на защитата на Санкт Паули. 30-годишният бивш защитник на “Ботев” (Пловдив) и Славия в момента играе в Гройтер Фюрт.
 
Начело на “детелините” е Майк Бюскенс. 43-годишният специалист е фаворит за треньорския пост в Санкт Паули. Клубът от Хамбург ще се раздели с наставника си Холгер Станиславски след края на сезона. Караславов е сред любимите играчи на Бюскенс, който наскоро нарече бившия български национал “куче пазач” заради дисциплинираната игра на бранителя. Очаква се Майк Бюскенс да вземе Асен Караславов със себе си.
 
Санкт Паули е от едноименния култов квартал на Хамбург, където се намира прочутата улица “Реепербан”, известна с района на червените фенери. Връзките на футболния клуб с проститутките са много силни. Преди повече от 10 години труженичките на любовта събраха значителна сума и спасиха тима от фалит. В началото на този сезон на трибуните на стадион “Милернтор” дори имаше специална ложа, запазена от стриптийз клуб и оборудвана с пилон.
 
Преди домакинските мачове на отбора винаги звучи песента “Hells Bells” на AC/DC. Феновете на Санкт Паули пък са известни със своите анархистки възгледи и са отявлени антирасисти и антифашисти. Бившият президент Кортни Литман призна публично, че е гей./БЛИЦ