Третодивизионният Ботев (Ихтиман) привлече в редиците си юношата на ЦСКА Григор Долапчиев. Той е петото ново попълнение в тима на Валери Свиленов, а с привличането му се увеличава нападателната мощ на отбора, както и амбициите на клуба.

29-годишният нападател има забележителна визитка. Кариерата му започна в ЦСКА, като за мъжкия отбор на "червените" записа 17 мача и 6 гола.

Долапчиев натрупа опит в елита и Втора лига с екипите на Спартак (Плевен), Витоша (Бистрица), Дунав, Спортист (Своге) и Локомотив (Сф). 

През миналия сезон беше голмайстор на Черноморец (Бургас), след което през зимата премина в Миньор (Перник), където вкара 5 попадения в 16 мача, но не успя да помогне на "жълто-черните" да запазят мястото си във Втора лига. 

Ботев (Ихтиман) очаква до края на седмицата да привлече и още едно класно попълнение, а с това ще приключи и лятната селекция. 

В събота ихтиманци приемат ЦСКА 1948 III на стадион „Христо Ботев“ от 10:30 часа. След този двубой идват още пет контроли, а първенството на Югозапад стартира на 5 август.