Скаути на английския Норич и на германския Вердер (Бремен) ще седнат в ложите на стадион "Фадил Вокри" в Прищина утре по време на европейската квалификация Косово - България, като една от целите им е да наблюдават на живо нападателя на Черно море (Варна) Мартин Минчев. И двата клуба са фокусирани в привличането на млади играчи, които са влезли в мъжкия футбол.  

В отбора на Косово също има няколко интересни млади играчи, но всички те играят в западноевропейски отбори, което завишава значително цената им. Норич води в класирането на второто английско ниво Лига Чемпиъншип, докато спортният директор на Вердер (Бремен) Франк Бауман продължава политиката за мащабно набиране на млади играчи. Именно Вердер е клубът от Бундеслигата, чиито скаути са сред най-пътуващите в Европа. 

Минчев направи много силно включване в мача с Черна гора (1:1) в петък и дори можеше да осигури победата с нахлуването си по дясното крило. Всъщност Мартин отдавна е в полезрението на доста европейски клубове, като преди време беше на проби в италианския Торино и впечатли треньорите в тамошната академия. 

Самият Мартин обаче отказа тогава сделка, въпреки че шефовете на двата клуба почти бяха договорили трансфера. Първите три отбора в българската Първа лига - Лудогорец, Левски и ЦСКА имат интерес към талантливия варненец, но ръководството на родния му клуб е фокусирано в сделка извън границите на страната и заради по-добрите перспективи за таланта.