Родните футболни клубове все още чакат да получат 1,5 милиона лева от парите си за тв права. Средствата е трябвало да бъдат преведени от притежателя на тв правата на мачовете до 31 декември. През пролетта срещите ще вървят по bTV Action. Засега закъснението не е голямо, но босовете на клубовете са притеснени, че може да с еполучи същото забавяне като миналото лято, когато последният транш бе преведен с повече от два месеца отсрочка.

Телевизията има претенции към промяна на началния час на един мач през есента и иска да наложи неустойка. Става въпрос за двубоя Черноморец - Сливен, който беше предвиден да се играе на осветление. Двата клуба обаче размениха домакинството и мачът излезе от праймтайма. Това е нарушение по договора, казват от телевизията и искат 200 000 лв. неустойка.

"Ако не си получим парите до началото на първенството, аз лично няма да пусна камери да снимат мачове на отбора ми", съобщи шеф на клуб от "А" група.

Най-много пари - 170 000 лв., се полагат на лидера в "А" група Литекс съобразно договора за разпределение на сумите. Отборите от първата половина на таблицата чакат по над 100 000 лв. Това е, колкото да си платим зимния лагер в чужбина, каза директор на отбор, който в момента води подготовка зад граница. Останалите клубове от долната половина на класирането чакат по-малки суми, които за тях обаче са сериозни. На последния в класирането, Видима, се полагат 25 000 лв.

Ако до края на седмицата няма плащане, клубовете възнамеряват чрез БФС да отправят официално питане към Би Ти Ви за забавените 1,5 милиона лева. /БЛИЦ