Собствениците на клубове се събират днес, за да решат огромния проблем с парите от телевизионните права. Президентът на ПФЛ Стефан Капралов и шефовете ще се видят в 14:00 часа на редовно заседание на Управителния съвет. Основната тема ще бъде скандалът с приходите от ТВ правата. Както е известно, bTV отряза около 1,6 милиона лева, които трябваше да преведе на клубовете на последен транш от предварителната договорка. Притежателят на правата на “А” група изненада неприятно клубовете, след като спря парите под формата на различни глоби по време на първенството. Почти сигурно от есента БиТиВи Екшън няма да предава всички мачове от “А” група, както беше през този сезон, а двубоите ще бъдат разхвърляни в няколко телевизии.

“Казах на Боби Михайлов, че ще стане гаф. От телевизията да бяха казали по-рано, че няма да платят договорената сума, все щяхме да се разберем по някакъв начин. Сега ни поставят под свършен факт. Ние обаче няма да оставим тая работа така. Ще се съдим до дупка. Не знам защо не е била договорена банкова гаранция, каквато е практиката при този тип сделки”, заяви президентът на Славия Венци Стефанов.

В ЦСКА са доволни, че повече няма да работят с Би Ти Ви Екшън, заяви президентът на клуба Димитър Борисов. “Червените” възнамеряват да сменят канала и да преговарят самостоятелно с друга телевизия. “И без това ни писна да играем посред нощ. Какъв е смисълът да ни изкарват в 21 часа в най-големия студ, а на стадиона да няма публика? Готови сме да преговаряме с някоя друга телевизия и да си продадем правата самостоятелно. Според мен най-нормалното време за нашите мачове е от 18 часа през топлия сезон и от 16 часа през студения”, заяви Борисов./БЛИЦ