Дисциплинарната комисия към БФС наказа сурово клуба на Бойко Борисов - Витоша (Бистрица), след екшъните от мача с Марек (0:0), когато феновете на двата отбора се биха на трибуните на стадиона в Елин Пелин.

Включилият се в мелето Николай Божов е наказан за 3 мача, а бистришките "тигри" са санкционирани да играят следващото си домакинство в Елин Пелин пред празни трибуни.

Решенията на Дисципа:

ПО ДОКЛАД (“Б” ГРУПА)

* За масово сбиване между привърженици от двата клуба на трибуните, на основание чл.37, ал.1, т.7, б.Е – предложение 1, ДК налага наказание на ФК"Витоша" /кв.Бистрица/ - лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 500 лева, на основание чл.37, ал.1, т.21 се заменя „лишаване от домакинство” със забрана за игра пред публика.

* За многобройни хвърлени предмети, на основание чл.37, ал.1, т.4, б.А – предложение 2, ДК налага на ФК ”Витоша” /кв.Бистрица/ имуществена санкция в размер на 500 лева.

* За извършена проява, които е обществено и спортно неприемлива, на основание чл.6, ДК налага наказание на Николай Ангелов Божовот ФК ”Витоша” - лишаване от състезателни права за 2 срещи и глоба  в размер на 1000 лева.

* Още наказани играчи след 20-ия кръг на "Б" група: Стефан Стойчев ("Раковски") - 1 мач и 100 лева, Христо Господинов (Витоша Бистрица) - 1 мач и 62,50 лева.