Избраният преди месец за кмет на град Ветрен - Радослав Лютаков, който играе за местния футболен клуб Вихър, стана причина за прекратяването на мача с гостите от Величково. Двубоят беше от 14-ия кръг на "А" ОФГ-Пазарджик. Срещата се игра до 65-ата минута, когато реферът Иван Бундов беше принуден да свири края преждевременно, пише pzsport.info.

Предисторията на скандала е свързана с двама играчи – Радо Лютаков от домакините и Георги Дудов от гостите. Най-напред те се скарали на терена, а после си разменили и удари, за което получили червени картони. На път за съблекалните обаче, Дудов провокирал кмета, който му налетя повторно. В мелето се включили и играчи на Вихър, а полицаите едва смогнали да разтърват побойниците.

"Служебната победа трябва да бъде за нас, защото не ние, а домакините налетяха на Гошо Дудов. Не стига, че ни бият на бой, ами и на футбол ли да запишат победа", попита след мача шефът на гостите Стоян Стамболийски.

"Нашият играч въобще не трябваше да бъде отстранен. Реферът трябваше да му даде жълт картон и червен на кмета на Ветрен. Вярно, че пък после нашият го провокира, но защо трябваше да го бият", коментира още Стамболийски.

Официално БФС ще излезе със становище по случая във вторник, когато е заседанието по случая. Очакванията са, че ще бъде присъдена служебна победа от 3:0 в полза на гостите, които дори играха с 10 души на терена до злополучната 65-ата минута.