Кметът на Враца Николай Иванов, който е и председател на Управителния съвет на ПОФК "Ботев" спази обещанието си и разговаря с футболистите преди тренировката им тази вечер. На срещата в съблекалнята на стадиона присъстваха спортно-техническият директор на клуба Валентин Станчев и старши треньорът на отбора Ясен Петров. В хода на сбирката Николай Иванов наблегна на незадоволителното преставяне на тима от началото на шампионата в „Б” група.

„Въпреки всички усилия, които полагат и ръководството, и спортно-техническият щаб на "Ботев" е видно, че няма този резултат, който търсим и който отговаря на целта, която сме си поставили. Мисля, че с футболистите изяснихме по мъжки ситуацията”, коментира Иванов, цитиран от "Конкурент".

Градоначалникът допълни, че атмосферата в отбора е спокойна, няма проблеми и нищо не би трябвало да пречи на подготовката на играчите. „Явно е обаче, че има напрежение и все още недостатъчна обиграност заради фактора млади хора в отбора. Аз обаче съм против да се прехвърля цялата отговорност за представянето на тима върху тях. Смятам, че днешният разговор ще доведе до промяна. Очаквам резултатът да се види още в събота при гостуването на "Ботев" (Гълъбово). Всичко е в нашите ръце”, категоричен е кметът.

Мнението на футболистите по темата е, че все още не са достатъчно обиграни като отбор. „Другите проблеми според тях идват от напрежението от поставената цел и фактора младост. Момчетата са обединени около становището, че им трябва повече спокойствие, за да са налице и резултатите”, допълни Николай Иванов.

На този етап спортно-техническият щаб на "Ботев" има пълна подкрепа от страна на кмета. „Повече от излишно е да се коментират в момента каквито и да е промени в ръководството на отбора. Все още има достатъчно време и мачове да се обърне тенденцията. Тимът има качества и аз вярвам, че ще ги покаже”, заяви градоначалникът.

В заключение той подчерта, че вярва на публиката и се надява, че тя ще продължи да подкрепя отбора, така както винаги до сега го е правила.