Нападателят на Септември (Симитли) Цветан Николов ще си понесе последствията за хулиганското поведение по време на мача от 13-ия кръг на Западната "Б" група при гостуването на Чавдар (Бяла Слатина). Тогава футболистът засипа с псувни и обиди съдийската бригада при загубата с 1:2.

Реферът Румен Христов показа червен картон на Николов във въпросната среща, а след това БФС глоби играча на Септември с 1700 лева и му спря правата за 3 мача.

Благодетелят на отбора и кмет на Симитли Апостол Апостолов коментира, че футболистът сам ще си плати глобата. Парите се равняват на три негови заплати.

В допълнение Поли заяви, че отборът не е във финансова криза. Заминаването в деня на мача за Купата на България срещу "Ботев" (Козлодуй) е било по настояване на футболистите. Освен това играчите решили, както в предишния кръг с Чавдар (Бяла Слатина), и за мача вчера да пътуват с автомобили до Козлодуй. Пътуването с коли според градоначалника е доста по-скъпо удоволствие, отколкото с автобус. Утре или най-късно в петък на играчите ще им бъдат изчистени всички траншове, премии и заплати, преди последния шампионатен мач с Бдин (Видин).

И след този двубой отборът ще продължи с тренировъчния процес, тъй като съществува вероятност третият кръг на турнира за Купата на България да се играе през декември, пише е-79. Септември се класира на 1/8-финалите, след като победи с 9:8 след изпълнение на дузпи третодивизионния "Ботев" (Козлодуй), въпреки че гостите от Симитли играха 75-минути с човек по-малко заради червения картон на Антон Тодоров.