Изключително интересен сезон предстои в областната група на Врачанско, която ще стартира на 27 август. Три нови отбора се включват в първенството и „А“ АФГ набъбва на 17 тима. С най-голям интерес се очаква представянето на новосъздадения мездренски ФК Локомотив 1929 с шеф Ивайло Костов. Командата ще играе на изкуствения терен в спортния комплекс на железничарския град.

Във формацията ще се подвизават синовете на кмета на Мездра Иван Аспарухов – Мирослав и Аспарух, популярните майстори Николай Нинов и Вальо Пешунов, както и позабравеният ексюношески национал Тихомир Петков-Тихача.

Манастирище пък става с два отбора, като в селото ще домакинства Манастирище 2000. Възкръсналият клуб бе основен съперник на някогашния култов Враца 2001 и сега се връща на футболната сцена с нови амбиции, подкладени и от отсъствието на кошмара си отпреди 10 години, пише "Конкурент". Монолит пък ще продължи да приема съперниците си на стадиона в Хайредин. Третият новак е "Ботев" (Попица). До края на седмицата ще бъде приключено с картотекирането на футболистите.

Жребият за първия кръг, който е на 27 август: Надежда – Манастирище 2000, Септември - Мизия, Монолит – Локомотив 1929 (Мездра), "Ботев" (Бърдарски геран) - Скала, Дунав 09 – Любимец, Аугуста – Околчица, "Ботев" (Попица) – Спортист и Бутан – Орел 19. Строител ще почива в I кръг.