Дни преди подновяването на първенството в Източната "Б" група представителният отбор на Етър беше приет в общината от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Градоначалникът проведе обстоен разговор с футболистите, треньорския щаб и спортно-техническото ръководство, като ги увери, че ще помага с всички сили за футбола и спорта в града.

Няколко новини станаха факт от срещата на кмета с футболистите. Подновява се работата по изграждане на тренировъчния терен, намиращ се на запад от стадион „Ивайло“.

„Проведох разговор с фирмата-изпълнител „Хоризонт-Иванов“ и нещата вече са в ход. До края на май проектът ще е готов и работата започва. За празника на Велико Търново на 22 март следващата година тренировъчният терен ще е готов. Тренировъчната база е в окаяно състояние. Трябва спешно да подсилим тревното покритие на официалния терен. Козирката на стадиона има крайно нелицеприятен вид. Тя ще бъде ремонтирана, а после и боядисана във виолетово. Изчисленията са, че ремонтът ще струва 300 000 лева, като част от средствата ще са по проект „Бедствия и аварии“, заяви Даниел Панов.

Другата му основна задача по базите е изграждането на терена до СОУ „Г. С. Раковски“. Той вече е провел три разговора и с премиера Бойко Борисов, ще бъдат осигурени между 100 и 300 хил. лв., но основната част ще бъде от Инвестиционната програма на общината.
"Теренът ще е готов до края на тази година, защото в късната есен ще дадем ход на разкопаването на игрището на Старото военно училище по влезлия в сила проект", каза още Даниел Панов.

От есента в СОУ „Г. С. Раковски“ ще бъдат разкрити три паралелки със спортен профил за 5, 6 и 7 клас с държавно финансиране и се надяваме това да е само началото, сподели градоначалникът.

След като изложи вижданията си за подобряване на базата, Даниел Панов говори с играчите и за развитието на Етър. „Целта пред отбора и моята цел като кмет е Етър да влезе в „А“ група. Каквото мога, ще помагам. Най-важното е у вас да има желание за това и да сте отдадени на каузата, но е ясно, че освен желание трябват и финанси“, каза Панов.

Tреньорът Цанко Цветанов заяви, че в момента са събрани много добри футболисти, целта е да се направи добър отбор. „За целта имаме нужда от общината да ни помага, а ние ще направим всичко възможно да радваме феновете“, увери Цветанов и не скри желанието си Даниел Панов да бъде привлечен за каузата на Етър. Кметът призна, че не се е занимавал организирано с футбол, но единият му син вече играе в ДЮШ на „виолетовите“. По време на кариерата си като офицер Панов бил ротен командир на доскорошния капитан на тима Мариян Генов.

В края на срещата от клуба зарадваха кмета с подаръци. Панов получи от прокуриста на клуба Стефан Атанасов първите две фланелки от новите екипи на тима – виолетова и бяла с №10. От името на собствениците пък Ендер Дурмушев го изненада с огромна красива ваза от района на Егея.

Великотърновският кмет беше категоричен, че ще бъде на трибуните още на първото домакинство - срещу Спартак (Варна) на 10 март, а после и на дербито с "Ботев" (Пловдив) на 24 март.