Кметът на Банско Александър Краваров заяви, че е бил обещал двойни премии на футболистите при успех над Ботев (Враца) в изминалия кръг на Западната "Б" група. Срещата от 29-ия кръг обаче завърши без победител - 0:0. Той съзря и уговорка в мачовете на конкурентите Видима- Раковски и Академик (Сф), които се добраха до победните попадения съответно срещу Рилски спортист (3:1) и Балкан (3:2) в самия край на срещите.

Александър Краваров е на мнение, че съдиите са отнели пет точки на Банско през този сезон от незачетени голове и това е коствало първото място на отбора. Кръг преди края на първенството тимът от зимния курорт е на второ място с 56 точки, докато Видима-Раковски оглавява класирането с 57. В предстоящия кръг Банско приема Ботев (Криводол), а отборът от Севлиево е домакин на Ботев (Враца). Другият претендент за второто място Академик (Сф) приема Септември (Симитли).

Кметът на Банско не предвижда изненади в тези двубои, но заяви, че няма да стимулира отбора от Симитли да скача срещу "студентите". Дори Банско да не стигне до бараж, Краваров каза, че треньорският щаб начело с Красимир Манолов ще продължи да води отбора и през следващия сезон в Западната "Б" група. /БЛИЦ