Все още е прибързано да се казва, че Банско няма да играе в "А" група. Това заяви кметът на курортния град, пояснявайки, че предстоят разговори с Николай Галчев.

Както е известно, стадион "Свети Петър" в курортния град е собственост на БД "Спорт Банско" АД с изпълнителен директор Николай Галчев и Община Банско няма как да инвестира в спортното съоръжение за получаване на лиценз. Именно това може да накара ръководството на футболния клуб да се откаже от "А" група, тъй като трябва да домакинства на чужд терен. На срещата ще се обсъжда вариантът за бъдеща инвестиция на стадиона, за да може да се сдобие с необходимия лиценз.

Кметът на Банско Александър Краваров успокои привържениците на местния отбор, който продължава да е лидер в Западната "Б" група, че футболният тим има шанс да играе в "А" група, ако завърши на първо място във втория футболен ешелон.

Другото, което може да попречи на участието на Банско в групата на майсторите е финансовата криза, която не подмина и зимния курорт. "Община Банско не е това, което беше в изминалите години. За съжаление кризата се отрази и при нас. Въпреки това няма да спираме да развиваме футбола на територията на общината. Днес с моя заместник ще открием футболен терен в село Места. По пътя за Баня има вече два терена, на които тренират 80 деца от Банско. Ще продължим да създаваме условия за футбол. Всички могат да бъдат сигурни в това", коментира пред е-79 Александър Краваров. /БЛИЦ