Един малък празник да очакват днес живеещите в бургаския квартал Долно Езерово, казаха феновете на новия член на елитната футболна група Нефтохимик. Лично кметът на Бургас Димитър Николов ще присъства на тренировката на отбора от 17:30 часа, за да поздрави всеки от футболистите, треньорите и ръководителите на клуба, който донесе много радост на всички привърженици на футбола.

Очаква се Димитър Николов да облече и специалната фланелка с надпис: “Нефтохимик "А" група”, която председателят на фенклуба Николай Тодоров му връчи снощи в Летния театър, като израз на благодарност към стореното от градоначалника в подкрепа на клуба. Фланелка с благодарност получи и бившият премиер Бойко Борисов, с чиято помощ бяха осигурени 300 000 лева за клуба от петролната рафинерия ЛУКОЙЛ.

Привържениците планират масово да се изнесат и да присъстват на първото занимание на отбора след победата над Шумен (3:1), която прати "шейховете" в първия ешелон три кръга преди края на първенството в "Б" група.

Освен присъствието на феновете, което ще бъде допълнено от нови транспаранти и атрибути на заниманието ще присъстват и представители на местните и национални медии, които ще отразят завръщането на Нефтохимик в семейството на "А" група.

Въпреки сигурното класиране на отбора за елита обаче, треньорът Антон Спасов, който залага на по-скромни медийни изяви, откакто е начело на отбора, заяви лаконично, че има още доста работа, независимо от протоколния характер на двубоите до края на сезона.