Бъдещето на Нефтохимик в Първа лига е сигурно, а клубът ще бъде финансово обезпечен, увери кметът Димитър Николов. Това стана ясно днес в Бургас, макар все още да не е ясно каква ще е сумата за издръжката на футболния отбор.

Преди няколко часа се проведе разширено заседание на групата общински съветници от ГЕРБ и ръководството на „шейховете“. Присъствали са почти цялата група, а клубът е бил представен от изпълнителния директор и основен спонсор Павел Бошнаков. Бизнесменът е дал пълен отчет за похарчените пари през първия полусезон – над 1 милион лева - средствата са осигурени от него и спонсорите на Нефтохимик.

"Ако общинските съветници, комисията по спорт определят конкретна сума тя ще намери отражение в рамката на бюджет 2017 година. Включително сме предвидили средства и за издръжка и за дотиране на съществуващите спортни клубове", заяви кметът на Бугас Димитър Николов.

Гласуването за исканите средства ще стане след новогодишните празници.

От ръководството на футболния отбор обаче вече са набелязали играчи за зимна селекция. В отбора остава Мариян Огнянов, но от новия сезон Нефтохимик напуска опитния страж Стоян Колев.

Като спрягано ново попълнение в редиците на "зелените" е Преслав Йорданов, който идва от ЦСКА. Нефтохимик се събира за първа тренировка на 9 януари.

 

Всичко за Първа лига

Tелевизионната програма на Първа лига