Монтана ще играе феърплей до края на сезона, въпреки че практически си осигури оставането в “А” група. Това увери благодетелят на тима и кмет на града Златко Живков. Той обеща, че отборът няма да излезе с юношите срещу Лудогорец в събота, както направи Миньор (Перник). Живков обаче няма да може да присъства на двубоя, тъй като заминава на служебно посещение в САЩ. Вчера кметът на Монтана стана жертва на крадци, които проникнаха в жилището му.
 
“В никакъв случай не отписвайте Монтана да пусне юношите срещу Лудогорец, както направи Миньор. Така се получава, че от нашия отбор в малка или голяма степен зависи кой ще играе в Европа и кой ще изпадне. Вече победихме Литекс и Видима-Раковски, а до края на ще играем единствено за себе си. Защо да не спечелим и срещу Лудогорец?”, заяви Живков.
 
Според него БФС трябва да накаже Миньор (Перник) заради цирка срещу разградчани преди два кръга. До края на шампионата програмата на Монтана включва именно домакинството срещу Лудогорец тази събота, гостуване на Светкавица, мач с Локомотив (София) на стадион “Огоста”. Следва гостуване на Славия, а в последния 30-и кръг монтанци приемат Черноморец (Бургас).