Кметът на Монтана Златко Живков разкри, че добрият старт на отбора в първенството не го е изненадал. Монтанци направиха нулево равенство като гости на Берое и след това записаха рекордна победа в „А“ група, след като разгромиха на стадион „Огоста" Ботев Пловдив с 6:0.
 
„За мен тези 4 точки бяха по-скоро очаквани, защото ние влязохме в новия сезон след солидна лятна подготовка. Излязохме във ваканция една седмица преди другите отбори, но започнахме и по-рано да се готвим от тях. Проведохме два сериозни лагера, контролните срещи също бяха срещу добри съперници", заяви градоначалникът пред "Тема спорт".
 
Според него по-малкото време, което са имали за подготовка, е основната причина и за краха на четирите ни участника в евротурнирите. Той е категоричен, че Лудогорец продължава да бъде най-стойностният отбор в родното ни първенство, Литекс и Берое също се открояват, а останалите седем формации са с изравнени възможности. Затова Монтана трябва да се влага максимално във всеки мач и да се опита да печели точки.
 
„Сега ни предстои тежък мач в Ловеч. Домакините при всички случаи са фаворити, но и ние няма да излезем като предварително обречени. По принцип играем успешно срещу Литекс, сигурен съм, че и този път ще се опитаме да ги затрудним. За четири дни срещаме Литекс и Лудогорец, тежка програма наистина. Но в тези два мача ще си проличи дали отборът върви в правилна посока", категоричен е Златко Живков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015